Η Ατραπός της Αυτογνωσίας

Η Ατραπός της Αυτογνωσίας

Κατασκευαστής: Σανκαρατσάρια Σρι
Κωδικός Προϊόντος: OAPSX
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
0 Product(s) Sold
11,80€ Χωρίς ΦΠΑ: 11,13€
Ποσότητα: Καλάθι

Σε Εκείνον που εξαιτίας της πλάνης βλέπει σαν υπνωτισμένος το σύμπαν -που στην πραγματικότητα υπάρχει μέσα του- σαν να είναι εκδηλωμένο, ενώ είναι σαν μια πολιτεία μέσα σε έναν καθρέφτη· σε Εκείνον που όταν ξυπνάει βλέπει τον ίδιο του τον Εαυτό σαν μοναδικό· σε Εκείνον που ενσαρκώνεται στον Διδάσκαλο· σε Εκείνον που με την φωτεινή του δύναμη δίνει φως σε όλα τα φώτα και φωτίζει όλο το σύμπαν, είθε το υπέρτατο φως να λάμπει μέσα στο φως του.
Ο Άτμαν, ο Εαυτός όλων, που είναι ο ήλιος της γνώσης προβάλλει στην αίθουσα της καρδιάς και διαλύει το σκοτάδι. Εκείνος που διαπερνάει και συντηρεί τα πάντα, όντας αυτόφωτος, φωτίζει επίσης τα πάντα.
Αυτός που απαρνούμενος κάθε δράση, λειτουργεί στον ιερό και αγνό ναό του Εαυτού, ο οποίος δεν δεσμεύεται από χρόνο, χώρο ή κατευθύνσεις και είναι παρών παντού εξαφανίζοντας τα αντίθετα και είναι ο χορηγός της αιώνιας ευδαιμονίας, αυτός αποκτάει την παντογνωσία, διαπερνάει τα πάντα και πετυχαίνει τελικά την αθανασία.
Για εκείνους που διατηρούν συνέχεια στον νου τους την σταθερή πεποίθηση ότι είναι ένα με το συμπαντικό Εγώ, τι υπάρχει που δεν μπορεί να επιτευχθεί;

Εκδόσεις Dharma, Ιούνιος 2015

Σελ. 128