Κινέζικα νομίσματα: Η ιστορία τους

   Τα κινέζικα νομίσματα είναι αρχαία σύμβολα ευημερίας, πλούτου, μέσα οικονομικής ευμάρειας και ανταλλαγής. Εκείνες τις εποχές, όταν σχεδίαζαν τα νομίσματα είχαν περισσότερη και αρτιότερη γνώση των συμβόλων και της λειτουργίας τους. Ας δούμε όμως τη δομή ενός τυπικού κινέζικου νομίσματος: το κέντρο στο νόμισμα είναι ένα τετράγωνο άνοιγμα που συμβολίζει τη γη, το τέσσερα, τη βάση της ύλης, το τετράγωνο. Το στρογγυλό σχήμα περιμετρικά συμβολίζει τον ουρανό που περιβάλλει, αγκαλιάζει τη γη, χωρίς αρχή και τέλος.

 Η γη, η ύλη, το θηλυκό στοιχείο και ο ουρανός, το πνεύμα, το αρσενικό στοιχείο βρίσκονται σε συνεχή ένωση ιερής παραγωγικότητας. Το απόλυτο θηλυκό, η Γη, βρίσκεται σε αρμονική σχέση με το απόλυτο αρσενικό πνεύμα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε το παράγωγο, το δημιούργημα των δύο αρχών, το τρίτο, το παιδί, την επίτευξη των δύο αρχών σε όλα τα επίπεδα της δημιουργίας. Όταν οι δύο φαινομενικά αντίθετες δυνάμεις ενώνονται, εκτυλίσσεται το Μυστήριο της αέναης Δημιουργίας. Τα σύμβολα έρχονται να ολοκληρωθούν: η μια πλευρά που έχει τα δύο ιδεογράμματα θεωρείται Γιν, θηλυκή, και η άλλη Γιάνγκ, αρσενική. Αυτές είναι οι εκφάνσεις των δύο Αρχών, Γης και Ουρανού, είναι η έκφραση του 'λόγου του καθενός', η χαρακτηριοδομή του. Φτιαγμένα από μπρούντζο στην πρωταρχική τους μορφή, τα κινέζικα νομίσματα κατασκευάζονταν από το μέταλλο που αντιστοιχεί στον πλανήτη Ερμή. Σύμφωνα με την αρχαία σοφία ο Ερμής είναι ο πλανήτης που ευνοεί την κινητικότητα, το εμπόριο, την ευημερία, τις συναλλαγές. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε: 'Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε στη γη, εαν θέλει ο Ουρανός (απευθυνόμενοι σε μια θεία οντότητα), το Πνεύμα και ευοδώσει, έχει καλώς'. 

 Μια ευνοϊκή αλληλεξάρτηση των δύο δυνάμεων-αρχών φέρνει καλά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Μια επίτευξη, μια επιτυχία, ένας στόχος εξαρτάται από την καλή τοποθέτηση και τη συγχρονικότητα των δύο αρχών. Εναρμόνιση λοιπόν. 

 Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές των κινέζικων νομισμάτων, ανάλογα με τις εποχές, τις Δυναστείες κλπ. Σε μια άλλη εκδοχή πάνω στο νόμισμα απεικονίζονται ο Δράκος, σύμβολο αρσενικής κινητικότητας, ενέργειας Τσι, Γιάνγκ και ο Φοίνικας, γνωστό μυθικό πουλί της Κίνας με πολύχρωμα φτερά, θηλυκό σύμβολο παθητικότητας, δεκτικότητας, Γιν. Και φυσικά υπάρχουν άλλα αντίστοιχα νομίσματα κρατώντας το ίδιο μοτίβο εναρμόνισης, λειτουργικότητας και αντιπροσωπείας των Δύο Αρχών με διαφορετικές παραστάσεις. Τα βρίσκουμε συνήθως σε τριάδες ενωμένα με μια κόκκινη κλωστή. Είναι τρία γιατί αποτελούν το σύμβολο της τύχης στα τρία επίπεδα: ουράνια-γήινη-ανθρώπινη τύχη. Τα δύο ενώθηκαν και παρήγαγαν το τρίτο, το επίτευγμα. Το κόκκινο νήμα που τα ενώνει είναι το σύμβολο της ζωής, είναι αυτό που τα ενεργοποεί, τα συντηρεί, τα τρέφει, τα κρατά σε συνοχή. Όπως το αίμα στο ανθρώπινο σώμα κρατά τη ζωή, την ανανεώνει, τη συντηρεί. Κόκκινο, κινητικότητα, σύμβολο ζωής!

 Τα βλέπουμε επίσης και σε ανάπτυξη εξάδων. Το έξι αντιπροσωπεύει τον ουρανό ενώ το 9 είναι ο αριθμός της ολοκλήρωσης. 

     Ένας άλλος παράγοντας που εντείνει την καλοτυχία των νομισμάτων αυτών είναι η Δύναμη της Αρχής του Μαγνητισμού. Τί σημαίνει αυτό; Εδώ και αιώνες, μέσα από τη χρήση αυτών το Γνωστικό Σκεπτικό (Σκεπτομορφές αιώνων) που περιέχουν έχει δημιουργήσει μια Δύναμη. Η πίστη σε αυτά τα αρχέγονα ιερά σύμβολα, η αλχημεία, έχει δημιουργήσει ένα 'πεδίο' δύναμης, εφέλκυσης και αποτελεσμάτων που λειτουργεί αρκετά αυτόματα και ανταποδοτικά μέσα στους αιώνες. Και ας μην ξεχνάμε ότι έμπρακτα, σε εκείνη την χρονική περίοδο της ιστορίας, οι εποχές αυτές έδωσαν πλούτο, ευημερία, φήμη, δύναμη και δόξα. Εποχές που οι άνθρωποι συνδέονταν στην καθημερινότητά τους με τη γνώση αυτή και εξέφραζαν το σεβασμό τους καθημερινά. Ας δούμε όμως και τη χρήση των νομισμάτων αυτών: 

Μέσα στο πορτοφόλι μας για να μη μένει ποτέ άδειο και να γεμίζει συνεχώς......

 Στο βιβλίο που κρατάτε το ταμείο της επιχείρησης ή το ταμείο του σπιτιού, στο βιβλιάριο καταθέσεων, στην ταμειακή μηχανή, στο κομπιούτερ παραστατικών, στο ταμείο, στο συρτάρι φύλαξης χρημάτων, στο τηλέφωνο, στο φαξ, κα. 

 Μπορείτε να τα κρεμάσετε στην εξώπορτα από μέσα ή κάτω από το χαλάκι εισόδου έτσι ώστε να μπαίνει ο πλούτος στην επιχείρησή σας ή στο σπίτι σας. 

 Μπορείτε επίσης να τα τοποθετήσετε στη θέση του πλούτου του κάθε ατόμου σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του προσωπικού του Γκούα όπως βγαίνει από τις ημερομηνίες γέννησής του.                                 

 Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τριάδες, εξάδες, εννεάδες ή και μεγάλα μονά για τη θεραπεία των δυσοίωνων ιπτάμενων άστρων που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο έτσι ώστε να τα εξουδετερώσουμε ή να ενδυναμώσουμε τα ευοίωνα άστρα φέρνοντας μεγαλύτερα αποτελέσματα ανάλογα με τη θέση και τον αριθμό του εκάστοτε άστρου. 

 Υπάρχουν επίσης οι πάγιοι προσανατολισμοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως στο ΝΑ τομέα της ευημερίας και του πλούτου οι τριάδες. Επίσης, εξάδα νομισμάτων μπορεί να τοποθετηθεί στη ΒΔ πλευρά για την ενδυνάμωση και εφέλκυση ενέργειας από βοηθητικούς ανθρώπους, μέντορες καθώς και ουράνιες ευλογίες. 

 Μια άλλη τεχνική εφέλκυσης πλούτου είναι να κατασκευάσουμε ένα 'μονοπάτι κινέζικων νομισμάτων' που να οδηγεί στην είσοδο του καταστήματός μας για να αυξήσουμε τη δουλειά, τα έσοδα, τα κέρδη. Το ίδιο και στο σπίτι μας. Κρεμάστε επίσης οκτώ νομίσματα. Το οκτώ είναι ένας μαγικός αριθμός που οι Κινέζοι χρησιμοποιούν πολύ για εφέλκυση χρήματος με κόκκινη κλωστή στο γραφείο του διευθυντή πωλήσεων κα. 

 Βάλτε τα μέσα στο βάζο του πλούτου που μπορείτε να κατασκευάσετε για εφέλκυση πλούτου. 

 Υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι εκτός από όλα αυτά που διαβάσατε προκειμένου να έλξετε ευημερία, καλοτυχία, πλούτο. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή την πανάρχαιη μέθοδο. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματά της. Για ό,τι χρειαστείτε, είμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε και καθοδηγήσουμε.