Κατηγορίες Blog
Τελευταία σχόλια
Marianna Xatzi Μπαμπαλουκα Χατζη Μαριάννα

Blog Tags

Γράφτηκε από eoniosiniohos 02/02/2021 0 Σχόλιο(α)
•Αγαπητοί Φίλοι •
????Ο συννεφιασμένος ουρανός μπορεί να μην αρέσει , αλλα το φαινόμενο θα φέρει βροχή , η βροχή επισης μπορεί να μην είναι αρεστή και λειτουργική για εμας , αλλα θα ποτίσει τις σοδιες και θα δώσουν την απαραίτητη τροφή αναγκαία για την ζωή κ.ο.κ.
Με την ίδια σειρά όλα στην εκδηλωμένη Φύση των πραγμάτων έχουν αιτία και αποτέλεσμα .
Όταν δεν βλέπουμε την οποιαδήποτε αιτία ,δεν μπορούμε να δούμε και να αφουγκραστούμε το αποτέλεσμα .
Οι πραξεις μας μπορεί να είναι μηχανικές , πραξεις άγνοιας αλλα γίνονται αιτίες που θα επιφέρουν αποτελέσματα , που μπορεί να μην μας αρέσουν επισης .
Η Φύση των πραγμάτων κρατά τις ισορροπίες, πολλες φορες μ’ έναν τρόπο ακατανόητο γι’ εμάς .
Έχει ομως δικλείδες ασφαλείας . Αυτό το κάνει αιωνες τώρα , περνώντας από πολλες φάσεις και αλλαγές, αυτού που η επιστήμη διατυπώνει σαν «εξέλιξη».
Η Πραγματική εξέλιξη ομως είναι η συμπόρευση με την Φύση των πραγμάτων , με τον Εαυτό μας ,και όχι η επιστημονική κατάταξη γεγονότων και εξωτερικών αλλαγών και «συμβάντων», αλλα η Ουσία ποιότητας ζωης , που εξυπηρετεί τον Σκοπό την Επανένωση με το Ανεκδηλωτο που Είναι η Φύση μας .
Όταν συμπορεύεσαι με το ποτάμι θα οδηγηθεις σύντομα στον Ωκεανό !
Ακόμη ομως και εάν βγεις από την κοίτη του ποταμού ,πάλι η Φύση μέσα από τον κύκλο της ζωης θα σε χρησιμοποιήσει με τον δικό της απαράμιλλο και πολλες φορες μη κατανοητό τρόπο , και θα επαναφέρει την τάξη .
Μα θα μου πείτε που είμαστε «εμείς» σ’ όλο αυτό το «Παιχνίδι» της Φύσης ; Παντού και πουθενά ! Ποιοι Είμαστε Εμεις ;
Όταν περιοριζόμαστε απο την λανθασμένη πειθώ ,σαν νους και σώμα , βγαίνουμε από την ροη ,και η Φυση των πραγμάτων που έχει τον έλεγχο επαναφέρει την τάξη .
Τα «χρονικά» περιθώρια λειτουργούν πέραν της νοητικής αντίληψης , γι’ αυτό και ξεγελιόμαστε , νομιζοντας ότι οι αιτίες δεν θα αποδώσουν αποτελέσματα .
Αυτό που Πραγματικά Είμαστε είναι Πέρα από τις αιτιες και τα αποτελέσματα , όσο ομως ταυτιζόμαστε με το νου και το σώμα, δημιουργούμε τον κύκλο αλληλουχιών καθώς εκφραζεται φαινομενική δυαδικοτητα , η εκδήλωση η μεγάλη «Πλάνη» .
Η απόδραση από τον «μάταιο κύκλο» , γίνεται με την κατάλυση της φαινομενικής ταυτοτητας που νομίζουμε ότι είμαστε , νους και σώμα .
Είμαστε ο Εαυτός η ίδια η Φύση των πραγμάτων ,και όχι οι προβολές που εκλαμβάνονται σαν εκδηλώσεις του . Είμαστε ο Ήλιος και όχι το παιχνίδισμα που κάνουν οι εκπορεύσεις ,οι ακτίνες Του . Είμαστε ο Ωκεανος απ’ όπου προήλθαμε ,και όχι το πρόσκαιρο ποτάμι που προήλθε από τον Ωκεανό και καταλήγει πάλι σ’ Αυτόν !
Όλα παίζουν στο «Παιχνιδι» και διεκπεραιωνουν το Σκοπό ! Αλλα Εμείς Παραμένουμε κάτω απ’ όλες τις συνθηκες ανεπηρέαστοι χρονικά και άχρονα σαν Αυτό που Πραγματικά Είμαστε , η Μια και Μοναδική Πραγατικοτητα ο Εαυτός !
Αιώνιος Ηνιοχος

Γράψτε ένα σχόλιο