Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα

Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα

Κατασκευαστής: Ραμάνα Μαχάρσι Σρι
Κωδικός Προϊόντος:
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
0 Product(s) Sold
24,68€ Χωρίς ΦΠΑ: 23,28€
Ποσότητα: Καλάθι

Σε αυτό το έργο ο Sri Sadhu Om-άμεσος μαθητής του Σρι Ραμάνα-εξηγεί με βαθυστόχαστη ανάλυση και μεγάλη λεπτομέρεια τη φιλοσοφία και την πρακτική εφαρμογή των πνευματικών διδασκαλιών του Μπαγκαβάν Σρί Ραμάνα Μαχάρσι.

Ο Σρι Ραμάνα, ο πιο πρόσφατός μεγάλος Σοφός της Ινδίας, υπενθύμισε στην ανθρωπότητα ότι: " ακόμα και ο πιο αίδεος άνθρωπος νιώθει την αληθινή του φύση, τον Εαυτό-την ύπαρξη-συνείδηση "Εγώ Είμαι"-ως πολύ πιο αληθινό, πιο μόνιμο απο ένα φρούτο που κρατάς στο χέρι". 'Ομως αυτή η αληθινή φύση σκιάζεται φαινομενικά απο την απατηλη φευγαλέα φανέρωση του σώματος και του κόσμου που εκλαμβάνονται ως "Εγώ" και "τα δικά μου". Οπότε το ζητούμενο είναι να εκδιωχθεί αυτή η σκιά της αγνωσίας.

Ο Σρι Ραμάνα δίδαξε ότι ο άμεσος τρόπος για να κερδίσουμε την υπέρτατη ευτυχία της αληθινής αυτογνωσίας είναι η εαυτό-διερεύνηση, η εαυτό-εξέταση-η "Atma-vichara"- η επίδοση στην απλή άσκηση του να εξετάσουμε ή να προσέχουμε, αναπόσπαστα, του ουσιαστικό αυτοσυνείδητο "είναι" μας το οποίο διαρκώς βιώνουμε ως ύπαρξη-συνείδηση, ως "Εγώ είμαι", έτσι ώστε να μάθουμε "Ποιός είμαι Εγω;".

Όμως, εκείνος επίσης περιέγραψε την τεχνική της "εαυτό-έρευνας" και ως "δρόμο της αυτοπαραδόσεως", επειδή αν δεν παρατήσουμε, τον ψέυτικο μας εαυτό δεν μπορούμε να γνωρίσουμε αληθινά-να έχουμε δηλ. ξεκάθαρη επίγνωση του αληθινού μας εαυτού και της ατελεύτητης ευτυχίας που αυτή χαρίζει.