Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο

Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο

Κωδικός Προϊόντος: danish
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
0 Product(s) Sold
10,43€ Χωρίς ΦΠΑ: 9,84€
Ποσότητα: Καλάθι

Γνωρίστε τα μυστικά της δανέζικης ανατροφής από τους πιο ευτυχισμένους γονείς στον κόσμο.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί εστιάζουν σε πράγματα όπως η κοινωνικοποίηση, η αυτονομία, η συντροφικότητα, η δημοκρατική στάση και η αυτοεκτίμηση. Θέλουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και να αναπτύξουν μια ισχυρή εσωτερική πυξίδα που θα τα καθοδηγεί στη ζωή τους.
Σ' αυτό βιβλίο παρουσιάζονται οι έξι θεμελιώδεις αρχές που συνδέονται με τον δανέζικο τρόπο ανατροφής των παιδιών.
-Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ευτυχία.
-Η αυθεντικότητα ενισχύει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την εσωτερική ισορροπία.
-Η αναπλαισίωση βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις άσχημες στιγμές και να βλέπουν την καλή πλευρά της ζωής.
-Η ενσυναίσθηση επιτρέπει να φέρονται στους άλλους με καλοσύνη.
-Όχι τελεσίγραφα σημαίνει όχι καβγάδες για την επικράτηση, όχι κόκκινες γραμμές, όχι θυμός.
-Η συντροφικότητα είναι ένας τρόπος να απολαμβάνει η οικογένεια τον ελεύθερο χρόνο της. Μαθαίνοντας πώς να δημιουργούμε μια ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μπορούμε να βελτιώσουμε τις οικογενειακές σχέσεις. Αν αφήσουμε το «εγώ» στην άκρη και εστιάσουμε στο «εμείς», θα αποφύγουμε πολλά περιττά «δράματα» και τον αρνητισμό που συχνά εμφανίζεται στο σπίτι.
Με πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα που εμπνέουν, αυτό το πολύτιμο βιβλίο θα βοηθήσει όλους τους γονείς να αναθρέψουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Μια νέα δυνατή μέθοδος ανατροφής των παιδιών. Αυτό που τα βοηθά να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και συναισθηματική ασφάλεια. Με άλλα λόγια, ακριβώς αυτό που προσπαθούμε όλοι να πετύχουμε». (Περιοδικό Mother)
«Αν οι μεγάλοι όλων των λαών εφάρμοζαν τις αρχές του βιβλίου αυτού έστω και μόνο στο 50 τοις εκατό του χρόνου, θα ήταν μεγάλη αλλαγή για την ανθρωπότητα... Μερικές φορές, ένα βιβλίο έχει τη δύναμη κυριολεκτικά να αναπλάσει τον κόσμο που γνωρίζουμε, επιφέροντας τέτοιες αλλαγές στην επόμενη γενιά, που θα μπορούσαν να κάνουν τη λέξη "πόλεμος" μια έννοια του σκοτεινού, μακρινού παρελθόντος. Το βιβλίο αυτό είναι πραγματικά η βίβλος κάθε γονέα. (The Glass House Girls)

Εκδ. Διόπτρα