Άγαλμα της θεάς Σαράσβατι

Άγαλμα της θεάς Σαράσβατι

Κωδικός Προϊόντος: OLJJN
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
0 Product(s) Sold
60,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 48,39€
Ποσότητα: Καλάθι

Η Saraswati είναι η ινδουιστική θεά και προστάτιδα των επιστημών, των τεχνών, της μουσικής, των γραμμάτων. Οξύνει τη διάνοια.
Η πρώτη έκφραση της θηλυκής Θείας Τριάδας, η Σαρασβάτι είναι σύντροφος του Μπράχμα και θυγατέρα του Σίβα και της Ντούργκα.
Το όνομά της σημαίνει «η ουσία του Εαυτού», από το σανσκριτικό «sara» που σημαίνει «ουσία» και το «swa» που σημαίνει «εαυτός».
Είναι η προσωποποίηση του Πνεύματος, της Σοφίας, της Συνείδησης και της Κοσμικής Γνώσης. Είναι επίσης η Αγνότητα και Θεία Γνώση που εξαγνίζει, αναπτερώνει και δημιουργεί.
Η Saraswati είναι σύμβολο της Ορθής Κρίσης, της νίκης του Πνεύματος και της Γνώσης ενάντια στην έπαρση, την αλαζονεία και την πλεονεξία.

Στην Ινδική τέχνη, η Σαρασβάτι απεικονίζεται ως μια όμορφη, νέα γυναίκα, που φορά λευκά ή κίτρινα ρούχα. Το λευκό συμβολίζει την αγνότητα της πραγματικής Γνώσης που προσφέρει, ενώ το κίτρινο, την Άνοιξη, την εποχή που συνδέεται μαζί της. Το λευκό sari που φοράει, αντικατοπτρίζει την καθαρότητά της και την απόρριψη όλων αυτών που είναι υλιστικά.
Η Saraswati δεν φορά κοσμήματα, ούτε ζωγραφίζει τον εαυτό της με έντονα χρώματα. Η εμφάνισή της είναι λιτή για τα ινδικά δεδομένα, θέλοντας έτσι να τονιστεί η αδιαφορία της για τα υλικά αγαθά και η προτίμησή της στον πνευματικό πλούτο.