ΗΛΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΗΛΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

Κωδικός Προϊόντος: sun
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
0 Product(s) Sold
18,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 16,98€
Ποσότητα: Καλάθι

ΗΛΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ . συγγραφέας : Scott- Eliot William . εκδόσεις : Mysticbooks . αριθμός σελίδων : 296

Ο πρωτόγονος άνθρωπος, όπου και αν βρισκόταν, προσπάθησε να ερμηνεύσει τα φυσικά φαινόμενα στην οικεία γλώσσα της καθημερινής του ύπαρξης και να αποδώσει στις εκδηλώσεις των φυσικών νόμων μια ανθρώπινη υπηρεσία.
Το αποτέλεσμα αυτής της στενής παρατήρησης της φύσης οδήγησε στην θεοποίηση των δυνάμεών της και άνοιξε το δρόμο για έναν πλούτο εικόνων, έναν θησαυρό μύθων και θρύλων, που προσδίδει χρώμα και φωτεινότητα στις πιο σκοτεινές σελίδες της πρώιμης ιστορίας του ανθρώπου.
Οι αναγνώστες θα βρουν σε τούτο το βιβλίο τους μύθους και θρύλους που αφορούν στον ήλιο και στο φεγγάρι στις διάφορες παραδόσεις όχι μόνο του αρχαίου κόσμου, αλλά και του σύγχρονου.
Θα δουν ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι παραδόσεις, μύθοι, θρύλοι, λατρείες και τελετουργίες των αρχαίων ειδωλολατρών, όχι μόνο επέζησαν, αλλά μεταφέρθηκαν στη σημερινή εποχή και έχουν καταστεί κομμάτια των σύγχρονων θρησκειών, των απόκρυφων επιστημών, του τεκτονισμού κλπ.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΜΥΘΩΝ
ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
ΗΛΙΑΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
ΗΛΙΑΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
ΗΛΙΑΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΜΥΘΩΝ
ΗΛΙΑΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΗΛΙΑΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΗΛΙΑΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΤΑΦΗΣ - ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ